Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Hauts-de-France - Vakantiehuisjes Pas de Calais

Het departement Pas-de-Calais ligt aan de kust van het Kanaal en aan de Noordzee. Een uitstekende bestemming voor een strandvakantie. Overdag lekker naar het strand en ’s avonds wandelen over de boulevard en genieten van een hapje en een drankje in een van de vele restaurantjes of op een gezellig terrasje.

Grote plaatsen zijn Calais, Le Touquet en Saint Omer, ieder met bijzondere kenmerken en interessante bezienswaardigheden. Een vakantie in Pas-de-Calais is ook een ideale bestemming voor een actieve vakantie. Je kun er onder andere  golfen, paardrijden, strandzeilen, tennissen, wandelen, paintballen en quadrijden. In het recreatiepark Laby Parc in Saint-Josse is het mogelijk om te skelteren, trampoline te springen en door een houten labyrint te lopen. Een aanrader voor een vakantie met kinderen!

Vakantie in Pas-de-Calais

Een vakantiehuis in Pas-de-Calais is het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Calais. Deze stad heeft de grootste passagiershaven van Frankrijk en jaarlijks maken meer dan 35 miljoen mensen de oversteek over het Kanaal. Dit is kan per boot als door de nabij gelegen Kanaaltunnel.

Vroeger was Calais vooral bekend vanwege het kant maar vandaag de dag is het nog steeds een belangrijk exportproduct. Er zijn nog een aantal bedrijven die op traditionele wijze kant maken. In Calais zijn het beeldhouwwerk ‘De Zes Burgers van Calais’, het stadhuis, het museum voor de Schone Kunsten en het Internationale Kant-en Modemuseum interessante bezienswaardigheden. Verder zijn het Place d’Armes, de Wachttoren, de Vuurtoren, de Notre-Dame kerk en Fort Risban aanraders.

Vakantiehuis in Pas-de-Calais

De badplaats Le Touquet wordt ook wel Le Touquet-Paris-Plage genoemd. In de jaren ’30 van de vorige eeuw verbleef er veel elite in deze stijlvolle badplaats. In Le Tourquet vind je 16 kilometer aan zandstrand waar je kunt wandelen, zeilen, paardrijden of natuurlijk gewoon lekker ontspannen. Het is ook een aanrader om een bezoek te brengen aan de vishallen aan de kade van Etaples-sur-Mer. Je kunt eten in een van de vele restaurants en in de late uurtjes kun je verblijven cafés of discotheken.

Een bezoek aan Saint Omer mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Pas-de-Calais. Hier kun je onder meer de kathedraal van Saint Omer bezichtigen: een prachtig bouwwerk uit de 11e eeuw. De stad is erg trots op zijn culturele erfgoed, musea en rijkdom van de bibliotheek. Het is daarom niet voor niets dat de stad de bijnaam de ‘Stad van Kunst en Geschiedenis’ heeft. 

In Berck-sur-Mer kun je het internationale vliegerfestival meemaken, dat ieder jaar in april plaatsvindt. Een prachtige show met duizenden gekleurde vliegers in alle vormen en maten speelt zich af boven het zandstrand aan de baai Authie langs de Opaalkust. In Arras kun je genieten van een indrukwekkend licht- en geluidsspektakel. Hier moet je naast een lekker kaasje ook peperkoek, het biertje Chti en de worst Andouilliette geproefd hebben.