Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Centre-Val-de-Loire - Vakantiehuisjes Loir-et-Cher

 

De Loir-et-Cher, een departement in de regio Centre-Val de Loire, is het decor van sprookjesachtige, eeuwenoude kastelen, middeleeuwse stadjes en dorpjes en glooiende landschappen langs de oevers van de Loire, de rivier die samen met de Cher de nog prachtig authentieke regio doorkruist. Alsof je je terug in de tijd waant. Niet voor niets staat de vallei van de Loire dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

Ontdek eeuwenoude kastelen en stadjes

De cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Er zijn tal van de meest imposante kastelen te ontdekken, zoals het statige kasteel van Chambord dat tot de mooiste van Frankrijk wordt gerekend met zijn 400 kamers en 3000 torens. Een ware belevenis! Of bezoek de uitstekend bewaard gebleven kastelen van Beauregard met zijn galerie des portraits en Cheverny. Met zo’n 140 kastelen is er keuze te over in Loir-et-Cher.

Historische dorpjes en stadjes mogen zeker ook niet worden vergeten tijdens een vakantie aan deze authentieke Franse streek, zoals de hoofdstad Blois, dat nog echt zijn middeleeuwse karakter heeft weten te behouden. Heerlijk struinen door het oude centrum met zijn smalle stegen en trappen. Bezoek ook zeker de kathedraal Saint-Louis en het kasteel van Blois. Maar ook Vendôme als kunst- en cultuurstad en Montrichard waar in de zomer veldslagen van weleer worden nagespeeld, zijn een bezoek meer dan waard.

 

Fietsparadijs

Ook de fietsliefhebber zit goed in Loir-et-Cher, want je kunt er heerlijk fietsen om op die manier de streek te ontdekken. Geniet al fietsend van het fraaie landschap met zijn kleurrijke valleien, heiden, dikke bossen en oude kastelen. Langs de Loire en de Cher lopen er goede en vlakke fietspaden. Het gebied hierachter is al wat meer glooiend, dus de fietser die houdt van een paar korte, stevige klimmetjes komt hier ook aan zijn trekken.

 

Culinair Loir-et-Cher

Na al die culturele activiteiten en fraaie fietstochten is het natuurlijk heerlijk genieten van een goed glas wijn en een lekker streekkaasje, zoals de Selles-sur-Cher; een blauwsmikkelkaas gemaakt in de vallei van de Cher en een van de 44 Franse kazen met een beschermde status (AOP).

In Loir-et-Cher worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd. De grootste staat bekend onder de naam Touraine.  Wist je trouwens dat de beroemde Tarte-Tatin in deze regio is ontstaan? De zussen Stéphanie en Caroline Tatin bakten vanuit hun hotel in Lamotte-Beuvron de, van oorsprong, appeltaart op zijn kop.  Volop genieten dus in Loir-et-Cher!