Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bourgogne-Franche-Comté - Vakantiehuisjes Yonne

Op vakantie naar Yonne? Kom terecht in een nog onontdekt stukje Frankrijk met eindeloze wijnvelden. Ontdek enkele beroemde wijnen, de Chablis is hier een mooi voorbeeld van. Wist je dat deze wijnsoort ook wel oesterwater wordt genoemd? Een aanrader is de gezellige markt op zondagochtend in Chablis. Hier vind je heerlijke kaasjes, groenten en verse kruiden. Dat is nog eens echt genieten in Frankrijk!

Vakantiehuis in Yonne

Auxerre is de hoofdstad van Yonne, met interessante bezienswaardigheden als de middeleeuwse stadswallen, de kathedraal, Pont Paul en leuke boulevards met talloze goede restaurants. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Rue de l’Horloge en Rue de Paris, de abdijkerk St-Germain en de St-Etienne kerk als je in Auxerre bent.

Het middeleeuwse stadje Avallon is gebouwd tegen een rotswand en kijkt uit op de vallei van Cousin, een van de meest romantische plekken in de Bourgogne. Het oude gedeelte van Avallon heeft pittoreske straatjes met oude klinkers en goed bewaard gebleven vestingmuren. Binnen deze stadsmuren liggen mooie tuinen en ook de statige huizen uit de 15e en 18e eeuw zijn het bekijken waard. Vergeet ook niet om de Saint-Lazare kerk en Tour d’Horloge te bezichtigen. Iedere zaterdag is er een markt, dan komen straten tot leven en stromen de cafés vol.

Vakantie in Yonne

Vézelay maakt deel uit van ‘le Plus Beaux de Village de France’ en is gebouwd op de top van een berg aan de rivier de Cure. Een plaats boordevol geschiedenis waar de Sainte-Madeleine kerk, het Zervos – Romain Rolland museum en het huis van Jules Roy hoogtepunten zijn. Als je het dorp binnenkomt kom je een gouden schelp tegen: dit is het begin van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Er zijn genoeg winkeltjes waar je lekker rond kunt snuffelen en goede restaurants waar je kunt genieten van een typisch Franse maaltijd.

Het pittoreske dorpje Noyers is gelegen aan de rivier de Serrein en wordt omringd door imposante vestingmuren. Hier vind je mooie vakwerkhuizen en in het Musée d’Art Naïf bewondert u kunst van bekende kunstenaars waaronder Jean-Claude Quilici. Als je tijdens de vakantie in Yonne nog niet genoeg gezien heeft, kunt u een bezoek brengen aan Tonnerre. Tonnere ligt midden in de wijngaarden aan het Canal de Bourgogne en de rivier de Armançon. Bezienswaardigheden zijn hier de St-Pierre kerk, het Dieu Hotel en la Fosse Dionne. Dit laatste is een natuurlijke waterbron, gevuld met helder blauwgroen water. Duikers hebben de bodem van deze bron niet kunnen bereiken!