Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Bourgogne-Franche-Comté - Vakantiehuisjes Nièvre

Het departement Nièvre ligt in een bos- en waterrijke omgeving en bezit een aantal natuurlijke trekpleisters, zoals het Parc naturel du Morvan. Dit natuurpark is een paradijs voor wandelaars en liefhebbers van natuur, hier ontdek je schitterende flora en fauna. De landschappen in Nièvre zijn erg divers, zo is er het bosrijke en vochtige Val du Nivernais met de dalen van de rivieren de Loire en de Allier en de streek van Bazois bevat voornamelijk kleibodems en weiden. Het massief van Morvan maakt deel uit van het Centraal Massief, ligt wat hoger en is voornamelijk bebost.

Vakantie in Nièvre

Vanuit een vakantiehuis in Nièvre ontdek je het Palais Ducal, dat beschouwd wordt als het eerste Loire-kasteel. Maar ook de Eglise St-Etienne, de Cathédrale St-Cyr en het Musée Municipal in Nevers zijn een bezoekje zeker waard tijdens je vakantie in Frankrijk. Een uitstapje naar de middeleeuwse stad La Charité-sur-Loire mag niet ontbreken. Deze stad is vooral bekend om het benedictijnenklooster Cluny dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op enkele kilometers van deze stad ligt het eikenbos Les Bertranges dat je uitnodigt voor een heerlijke wandeling.

Er op uit in Nièvre

Het departement bezit ook vele wijngaarden en wijnplaatsen als Sancerre en Pouilly sur Loire zijn dan ook bekend om hun beroemde witte wijnen. Maar ook steden als Vezelay, Avallon en Moulins-Engilbert hebben je veel te bieden en lenen zich uitstekend voor een uitstapje. In Clamecy vind je in het oude centrum historische vakwerkhuizen en de heilige Martinuskerk. Na een wandeling langs de oevers van de Beuvron ga je richting de rivier de Yonne om de Nôtre-Dame-de-Bethléem te bewonderen.