Aantal gasten
Slaapkamers
Badkamers
Bezig met laden..

Auvergne-Rhône-Alpes - Vakantiehuisjes Allier

In het hart van Frankrijk op zo’n 300 kilometer ten zuiden van Parijs ligt het departement de Allier. Bossen, rivieren, charmante landschappen en interessante steden maken dit departement bezoeken meer dan waard. De Allier is zowel in de zomer als in de winter een heerlijke vakantiebestemming; ’s zomers wandel je door het heuvelachtige Bocage Bourbonnais en in de winter geniet je van een wintersportvakantie in La Loge des Gardes. Dit gebied heeft vijf pistes en vier liften, de grotere skigebieden liggen elders in de Auvergne zoals Super Besse, Le Lioran en de Mont-Dore.

Moulins, de stad aan de Allier

Uw knusse gîte of ruime vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis om Moulins te bezoeken. Deze prachtige oude stad ligt aan de rivier de Allier en deze rivier zorgde er al vroeg in de geschiedenis voor dat Moulins een belangrijke stad werd. Hier kun je onder meer een 45 meter hoge toren bezoeken, dit was ooit de hoofdtoren van het paleis van de Hertogen van Bourbon. Maar ook de Notre Dame Cathédrale is beslist een bezoekje waard. Deze kerk is een Frans nationaal monument en bezit onder meer een schatkamer met werken van de ‘Meester van Moulins’. Ten oosten van Moulins ligt het leuke en mooie park Le Pal. Dit is een combinatie van een dierentuin en attractiepark en hier worden ook shows gegeven met onder andere zeehonden en papagaaien.

Vakantie in Auvergne

De steden Montluçon en Vichy moet je zeker gezien hebben als je op vakantie bent in de Auvergne. De kunststad Montluçon bezit nog veel herinneringen aan het verleden en zo kun je het Chateau de la Louvière, de Maisons des 12 Apôtres en de wijk Saint-Pierre bezoeken. Liefhebbers van wellness en kuuroorden zijn in Vichy aan het juiste adres. Deze aantrekkelijke en mondaine stad staat bekend om haar bronwater en thermale baden en heeft zich ontwikkeld tot een van de bekendste kuuroorden van Frankrijk. Het Parc des Sources vormt het hart van dit kuuroord en is in opdracht van Napoleon aangelegd.